«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Νεφέλη Εκάτη Κατσαρού και Δέσποινα Μανώλαρου

despoina - nefeli wow festival.jpg

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον θα φιλοξενήσει το πρώτο φεστιβάλ του Will o’ Wisps, «Ο Παραμυθένιος Κήπος»!

Μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, με σκοπό την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Όλοι μαζί θα γράψουμε το δικό μας παραμύθι, περνώντας μια όμορφη μέρα με σκηνικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, παρέα με ήρωες αγαπημένων μας ιστοριών και απολαμβάνοντας μια μαγική εξόρμηση, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας!

Η υποστήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή είναι συγκινητική και μας δίνει δύναμη για το νέο αυτό και συγκλονιστικό ταξίδι έως την υλοποίηση της ημερίδας…

Γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε θερμά την εικαστικό Νεφέλη Εκάτη Κατσουρού και την εικαστικό - εικονογράφο Δέσποινα Μανώλαρου, για την ευγενική προσφορά τους στη διακόσμηση του «Παραμυθένιου Κήπου»!

Η Νεφέλη Εκάτη Κατσαρού σπούδασε γραφικές τέχνες και σήμερα φοιτά στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο τομέα γλυπτικής.
Διδάσκει εικαστικά και ιστορία της τέχνης σε παιδιά από το 2006. Σήμερα το προσωπικό έργο έχει γίνει εξίσου αναγκαίο για εκείνη με το να μεταδώσει ότι ξέρει.

Τα πεδία ενδιαφέροντος της βρίσκονται στο χώρο του φανταστικού, τη μυθολογία, τη βιολογία και την θεωριτική αρχιτεκτονική. Μέσα από τα έργα της συχνά εκφράζεται το οργανικό, το εφήμερο, το επέκεινα.

http://ekatillum.wixsite.com/mysite

https://www.facebook.com/CreepyCartoon/

 

Η  Δέσποινα Μανώλαρου, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και σήμερα ζει στο Πειραιά. Είναι τελειόφοιτη της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και παράλληλα ενδιαφέροντά της αποτελούν η εικονογράφηση παιδικών και ενήλικων εντύπων, το comic και τελευταία το character design.
Οι επιρροές της πηγάζουν τόσο από το κόσμο της κλασσικής λογοτεχνίας και της ποίησης όσο και από τη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου της πόλης, έτσι μπορεί κανείς να συναντήσει στα έργα της γραφές εμπνευσμένες  από vintage αντικείμενα, art nouveau, χαρακτικά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά έργα, με σκοπό να επαναπροσδιοριστούν στο σήμερα. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το concept art, η σκηνοθεσία και " σκηνογραφία" εικαστικών κόσμων, οι σχετικές έρευνες που συνεπάγονται , και κάπως έτσι εξελίσσεται το γενικό εικαστικό της έργο.

http://inahlu.portfoliobox.net/

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:

https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

 

"If you can dream it, you can do it!"

-Walt Disney