«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Χορηγοί υλικοτεχνικής υποστήριξης

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον θα φιλοξενήσει το πρώτο φεστιβάλ του Will o’ Wisps, «Ο Παραμυθένιος Κήπος»!

Μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, με σκοπό την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Όλοι μαζί θα γράψουμε το δικό μας παραμύθι, περνώντας μια όμορφη μέρα με σκηνικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, παρέα με ήρωες αγαπημένων μας ιστοριών και απολαμβάνοντας μια μαγική εξόρμηση, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας!

Γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις WebComics, Πηγή, και το 121 λέξεις για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ με υλικοτεχνική υποστήριξη και τη συμβολή στη θεματική της ημέρας με την παρουσία τους στον κήπο.

Web-Image.jpg

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ιδρύθηκαν το 2010 με στόχο την έκδοση μοναδικών βιβλίων υψηλής ποιότητας και ευρωπαϊκών προδιαγραφών για τους απαιτητικούς Έλληνες αναγνώστες, στηρίζοντας παράλληλα Έλληνες συγγραφείς και επαγγελματίες του χώρου των εκδόσεων…

Από το 2010 που ιδρυθήκαμε έχουμε συνεργαστεί με δεκάδες φιλολόγους, μεταφραστές, επιμελητές, σχεδιαστές και τυπογραφικές μονάδες, αναζητώντας πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και στηρίζοντας συνειδητά τον Έλληνα επαγγελματία που επιμένει να δημιουργεί και να εξελίσσεται μέσα στο αφιλόξενο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον της κρίσης. Το ίδιο κάνουμε και με τα εκατοντάδες βιβλιοπωλεία που φιλοξενούν τα έργα των συγγραφέων μας, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή προβολή παράλληλα με το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Από το 2010 οι Εκδόσεις Πηγή διατηρούν γραφεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ από τα τέλη του 2014 απέκτησαν γραφεία και στην Αθήνα, με το βλέμμα πλέον στραμμένο στην Κύπρο.

Το τρίπτυχο μας είναι «σπουδές – εμπειρία – αγάπη για το βιβλίο» και με βάση αυτό αναπτύσσουμε προσεκτικά τη δημιουργική μας ομάδα, εξελίσσοντας έτσι τις δυνατότητες του εκδοτικού οίκου προς όφελος της οικογένειας των συγγραφέων μας.

www.pigi.gr

12512494_769792133152067_7026609950289913250_n.png

 

Η εταιρεία Webcomics ξεκίνησε το 2005 ως δημιουργός του πρώτου ελληνικού portal για webcomics, μια ενασχόληση η οποία είχε ως αποτέλεσμα την οργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων με θέμα τα διαδικτυακά κόμικς.

www.webcomics.gr

 

18556336_1141442979295695_8293368094444671306_n.jpg

 

Το 121 Λέξεις, μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη διάδοση και ανάδειξη της λογοτεχνίας flash fiction, με σκοπό τη δημιουργία μίας νέας συγγραφικής κοινότητας. Πριν 121 περίπου χρόνια ο Άντον Τσέχωφ προέβλεψε: «Η τέχνη του να γράφεις είναι η τέχνη του να συντομεύεις». Σήμερα το microfiction αποτελεί τη νέα πρόκληση στη συγγραφή, συμβαδίζοντας με τους γρήγορους ρυθμούς της εποχής του διαδικτύου και αξιοποιώντας την ευρύτητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Όμως πώς καταφέρνει να συγκλονίσει ένα κείμενο που διαβάζεται σε λιγότερο από ένα λεπτό μη καλύπτοντας ούτε μία οθόνη; Πόσες γραμμές χρειάζεται ο γραπτός λόγος για μία ολοκληρωμένη ιστορία; Αναρωτιέσαι τι μπορείς να αφηγηθείς με 121 Λέξεις ακριβώς; Ξεκίνα να γράφεις –και εμείς σου υποσχόμαστε ότι είναι όσες χρειάζεσαι για μία σπουδαία ιστορία!

www.121words.com

 

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:

https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

 

"If you can dream it, you can do it!"

-Walt Disney

 
oparamithenioskiposfest.png