«Ο Παραμυθένιος Κήπος» 2019: Σοφία Λαμπροπούλου

 
Παραμυθένιος Κήπος - Λογότυπο.png
 
53602140_2372465799451233_5810792204016287744_n.jpg

Ο ιδιαίτερος ήχος και η μουσική έκφραση της Σοφίας Λαμπροπούλου δομεί μια γέφυρα μεταξύ παραδοσιακής, κλασικής Οθωμανικής και Παλιάς και Σύγχρονης μουσικής. Είναι διακεκριμένη μουσικός και συνθέτης και έχει ως βάση της πλέον την Αθήνα. Η περίοδος της ζωής της που την έχει επηρεάσει βαθύτερα υπήρξε ανέκαθεν εκείνη των σπουδών και των εμπειριών που αποκόμισε κατά την παραμονή της στην Κωνσταντινούπολη (2003-2006), όπου μαθήτευσε στο πλευρό σημαντικών δεξιοτεχνών του οργάνου και του Οθωμανικού ρεπερτορίου, όπως ο Ahmet Meter Και Omer Erdogdular ανάμεσα σε άλλους. Στην Ελλάδα πήρε δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής (Σ. Παυλακης), σπούδασε πιάνο (Ν. Σεμιτέκολο και Ε. Ζαχαράκη) κλασικά και παραδοσιακά κρουστά (Κ. Βορίσης, Κ. Θεοδωράκης, Β. Καρίπης).

Την περίοδο 2015-2018 έζησε και εργάστηκε στη Βουδαπέστη όπου παρακολούθησε master classes σύγχρονης μουσικής και ήρθε σε επαφή με την εκεί σκηνή του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Εκτός από τα προσωπικά της projects έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους πιο διακεκριμένους δημοτικούς και σύγχρονους μουσικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συνθέτες και μουσικά σχήματα από την ελληνική και την παγκόσμια μουσική σκηνή, όπως οι John Psathas, Marta Sebestyen, Robyn Schulkowsky, Δόμνα Σαμίου, Χρόνης Αηδονίδης, Πέτρο-Λουκάς Χαλκιάς, Kalman Balogh, Dominique Vellard, Ross Daly, Ballake Sissoko, Efren Lopez, Niyazi Sayin, Omer Erdogdular, Derya Turkan, Luca Bigazzi, Andrea Segre, Sergio Marchesini, Γιώργος Τρανταλίδης, Κάρολος Βουτσινάς, Ορέστης Καραμανλής, Βασίλης Κετεντζόγλου, Lost Bodies, μεταξύ άλλων.

Την περίοδο 2005-2011 δίδαξε κανονάκι στο Ωδείο Αθηνών, την περίοδο 2005 - 2007 στο Εθνικό Ωδείο (Κεντρικό) και την περίοδο 2012 - 2015 δίδαξε Κανονάκι, Θεωρία της Ανατολικής Μουσικής και ήταν υπεύθυνη της Ορχήστρας Ανατολικής Μουσικής στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από το 2016 παραδίδει μαθήματα οργάνου στο Goldsmiths University of London καθώς σεμινάρια οργάνου, ρεπερτορίου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Fb page: https://www.facebook.com/SofiaLabropoulouKanun/

Ευχαριστούμε θερμά την καταξιωμένη σολίστ στο κανονάκι Σοφία Λαμπροπούλου που θα τιμήσει τη μαγική σκηνή του φεστιβάλ μας με την παρουσία της και την ξεχωριστή μουσική της. Η Σοφία Λαμπροπούλου θα μας ταξιδέψει με τη μουσική της σε τόπους μακρινούς, εκεί που ο χρόνος πάγωσε σε μια εποχή παραμυθένια.

********

53799336_320409778524130_2269350394381467648_n.jpg

Ο «Παραμυθένιος Κήπος» ανοίγει τις πύλες του ξανά… στο δεύτερο Will o’ Wisps Festival 2019!

Ο μαγικός κήπος με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον μας υποδέχτηκε πέρσι για πρώτη φορά. Φέτος, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, ετοιμαστείτε να ξεστρατίσετε ξανά στον «Παραμυθένιο Κήπο» μας και να ανακαλύψετε τις νέες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το -διήμερο, πλέον- δεύτερο φεστιβάλ του ελληνικού portal για το φανταστικό, Will o' Wisps!
Χάρη στη στήριξη και την αγάπη σας, το δικό μας παραμύθι έχει συνέχεια, και σας προσκαλούμε περάσουμε μαζί ένα Σαββατοκύριακο με σκηνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests στον κήπο και άλλα παιχνίδια, απολαμβάνοντας μια εξόρμηση εμπνευσμένη από την αγάπη των συντελεστών για το φανταστικό, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας.

Το φεστιβάλ θα στηρίξει με μέρος των εσόδων του τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου». Κιβωτός του Κόσμου

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL


Βρείτε το event στο Fb


Save the hashtags:

#followthewisp #willowispsgr #willowispsgrfest #παραμυθένιοςκήπος2019