«Ο Παραμυθένιος Κήπος» 2019: Παιχνίδια Ρόλων και Στρατηγικής από τον Εσπαιρος

 
Παραμυθένιος Κήπος - Λογότυπο.png
 
51692409_2000596413323623_2097062346852663296_n.png

Ο Ελληνικός Σύλλογος Παιχνιδιών Ρόλων και Στρατηγικής είναι ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο που δημιουργήθηκε το 2001 από ανθρώπους που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα παιχνίδια και τις στιγμές που αυτά προσφέρουν.

Κύριος σκοπός του συλλόγου είναι να παρέχει σε όλους τους λάτρεις του είδους τον χώρο και τις συνθήκες για ατέλειωτες ώρες άνετου και ευχάριστου παιχνιδιού. Mα πάνω απ’ όλα είναι ένα στέκι, ένα κοινό σημείο συνάντησης, για όλους όσους αγαπούν την περιπέτεια μέσα από τη σφαίρα της φαντασίας.  

Ο Σύλλογος εδρεύει επί της Πατησίων 155 όπου σε ένα μεγάλο διαμέρισμα τα μέλη μαζεύονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι.


O Εσπαιρος θα βρίσκεται φέτος στην δημιουργική γωνιά του Παραμυθένιου Κήπου όπου περιμένει έμπειρους και μη παίχτες κάθε ηλικίας, να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των RPG και των επιτραπέζιων.

Μπορείτε να μας βρείτε στο site μας https://www.espairos.gr/ καθώς και στο facebook https://www.facebook.com/espairos/

********

(E.Σ.Παι.Ρο.Σ.) αποτελεί ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σωματείο, που ιδρύθηκε το 2002 από ανθρώπους που μοιράζονταν μια έντονη αγάπη για τα παιχνίδια και τις στιγμές που αυτά προσφέρουν.

Έδρα μας ένα μεγάλο και ευρυχώρο διαμέρισμα στην οδό Πατησίων 155, με πέντε κύρια δωμάτια, κατάλληλα διαμορφωμένα, που παρέχουν στους λάτρεις του είδους τον χώρο και τις συνθήκες που είναι απαραίτητα για ατέλειωτες ώρες άνετου και ευχάριστου παιχνιδιού. Ο Ε.Σ.Παι.Ρο.Σ διαθέτει περίπου τρακόσια επιτραπέζια (από τα κλασικά αγαπημένα έως και ορισμένια παλιά και δυσεύρετα) και ίσο αριθμό βιβλίων RPG καθώς και πάνω από εκατό βιβλία στην δανειστική μας βιβλιοθήκη. Η συλλογή μας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των παιχνιδιών με τα οποία ασχολούμαστε και ανανεώνεται συνεχώς, δίνοντας στα μέλη μας τη δυνατότητα να δοκιμάζουν νέες τέτοιες εμπειρίες. Με τα μέσα αυτά και την όρεξή μας μπορούμε να φέρουμε κοντά role players, αναγνώστες ιστοριών fantasy και επιστημονικής φαντασίας, το κοινό τέτοιων ταινιών, αλλά και παίκτες επιτραπέζιων, από απλά παιχνίδια οικογενειακά ή παρέας μέχρι πολύωρα και πολυήμερα ιστορικά και στρατηγικά. Καταφέρνουμε έτσι τόσο να καλλιεργούμε την αγάπη μας για τα παιχνίδια σε βάθος όσο και να της ανοίγουμε συνεχώς νέους ορίζοντες διασκευάζοντας υπάρχοντα συστήματα και ανακαλύπτοντας και δοκιμάζοντας νέα.

Στον Σύλλογό μας οι παίκτες μπορούν να παίξουν, να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν κόσμους, ιστορίες, τέχνες, ακόμη και να φτιάξουν δικά τους συστήματα και κανόνες, χωρις να εγκλωβιζόμαστε σε τύπους και τρόπους παιξίματος. Κύριος στόχος μας είναι η διασκέδαση και το «παιχνίδι», είτε αυτό είναι

Στο κομμάτι των RPG, ιδιαίτερη δημοτικότητα έχουν τα πολυμελή παιχνίδια διαρκείας (mass campaigns): παιχνίδια ρόλων στα οποία συμμετέχουν δεκαπέντε ή και περισσότερα άτομα, χωρισμένα σε δυο ή παραπάνω ομάδες, που δρουν στον ίδιο χώρο/κόσμο και χρόνο, επηρεάζοντας καθεμιά τις άλλες, υπό την καθοδήγηση ισάριθμων συνεργαζομένων Game Masters.

Κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να παρακολουθήσει, να ενημερωθεί και να συμμετέχει στις δραστηριότητες μας είναι ευπρόσδεκτος. Ο σύλλογος επιτρέπει σε όποιον θέλει να λάβει μέρος και να παίξει έως και τέσσερις φορές τον χρόνο και άν επιθυμεί να συνεχίσει, να γραφτεί και να ενταχθεί στην παρέα μας. Επίσης την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα, ο σύλλογος είναι ανοικτός σε όλους για να παίξουν επιτραπέζια.

Πέρα από αυτό, επιθυμία μας είναι να διευρύνουμε συνεχώς την κοινότητά μας, για αυτό και διοργανώνουμε εκδηλώσεις (πάρτυ, Murder-Mysteries, πρώτες προβολές σινεμά), τουρνουά και διαγωνισμούς ενώ παράλληλα συμμετέχουμε σε διοργανώσεις οι οποίες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο.

Επιπλέον, σκοπός μας είναι η ενημέρωση των παικτών γύρω από τα θέματα που τους ενδιαφέρουν και οι όποιες εξελίξεις στον χώρο: νέα παιχνίδια, επανεκδόσεις/αναβαθμίσεις ήδη υπαρχόντων, λογοτεχνία και κινηματογράφος που επηρεάζουν ή επηρεάζονται από παιχνίδια κ.ο.κ. Και το έργο του συλλόγου μας δεν τελειώνει εδώ. Τα παιχνίδια ρόλων και στρατηγικής δεν έχουν όρια, είναι μια κοινωνική και δημιουργική δραστηριότητα με πολυδιάστατες επιλογές και δυνατότητες.

Μα πάνω απ’ όλα ο Ε.Σ.Παι.Ρο.Σ. είναι ένα στέκι, ένα σημείο συνάντησης για όλους όσους αγαπούν την περιπέτεια μέσα από δεν μπαίνουν μέσα σε κάποιο πλαίσιο, αλλά συνεχώς επεκτείνονται και εξελίσσονται, με βάση τις δικές μας προσδοκίες.

********

Ο «Παραμυθένιος Κήπος» ανοίγει τις πύλες του ξανά… στο δεύτερο Will o’ Wisps Festival 2019!

Ο μαγικός κήπος με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον μας υποδέχτηκε πέρσι για πρώτη φορά. Φέτος, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, ετοιμαστείτε να ξεστρατίσετε ξανά στον «Παραμυθένιο Κήπο» μας και να ανακαλύψετε τις νέες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το -διήμερο, πλέον- δεύτερο φεστιβάλ του ελληνικού portal για το φανταστικό, Will o' Wisps!
Χάρη στη στήριξη και την αγάπη σας, το δικό μας παραμύθι έχει συνέχεια, και σας προσκαλούμε περάσουμε μαζί ένα Σαββατοκύριακο με σκηνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests στον κήπο και άλλα παιχνίδια, απολαμβάνοντας μια εξόρμηση εμπνευσμένη από την αγάπη των συντελεστών για το φανταστικό, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας.

Το φεστιβάλ θα στηρίξει με μέρος των εσόδων του τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου». Κιβωτός του Κόσμου

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL


Βρείτε το event στο Fb


Save the hashtags:

#followthewisp #willowispsgr #willowispsgrfest #παραμυθένιοςκήπος2019

 
Παραμυθένιος Κήπος - Λογότυπο.png