«Ο Παραμυθένιος Κήπος» 2019: Taleweaving με τη Δήμητρα Μπενίση

 
Παραμυθένιος Κήπος - Λογότυπο.png
 
50818625_394584251296616_3911247998583046144_n.jpg

Ευχαριστούμε θερμά τη συγγραφέα και performer Δήμητρα Μπενίση για τη συμμετοχή της στη μαγική σκηνή με την ξεχωριστή της αφήγηση παραμυθιών!

********

Γεννημένη στην Αθήνα, πέρασε τα παιδικά της χρόνια στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας, παίζοντας και διοργανώνοντας παραστάσεις με παραμύθια μαζί με άλλα συνομήλικα παιδάκια. Αγαπούσε τα παραμύθια με τις καλές μάγισσες και τους καλούς δράκους, αλλά αφού δεν υπήρχαν πολλά τέτοια αποφάσισε να αρχίσει να γράφει εκείνη.

Αργότερα ασχολήθηκε με το θέατρο, το χορό και τη μουσική. Η προφορική αφήγηση την κέρδισε μετά από γνωριμία με storytellers της Γηραιάς Αλβιόνας. Ωστόσο αποφάσισε να αναπτύξει μια δική της τεχνική, το spontaneous taleweaving. Δηλαδή την αυτοσχεδιαστική δημιουργική αφήγηση γραπτού και προφορικού λόγου. Την οποία εφάρμοσε και εφαρμόζει σε παραστάσεις είτε ομαδικές είτε ατομικές και πλέον διδάσκει σε ομάδες ή εξατομικευμένα.

Γράφει πάντα. Ιστορίες μικρές ή μεγαλύτερες. Το Έπος της Έρενυξ παραμένει ως τώρα ο μεγάλος στόχος ζωής της, όπου ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Άλλωστε «Οι Θάλασσες των Δράκων» και «Οι Πάπυροι των Τεσσάρων Φεγγαριών», ενώ η συλλογή της «Κολοκύθες και Καταχνιάρρρ», σημειώνει μεγάλη επιτυχία από την πρώτη στιγμή κυκλοφορίας της. Το υλικό που έχει προς έκδοση παίρνει μορφή και γίνεται όλο και περισσότερα βιβλία.

Παράλληλα κατασκευάζει μικρά και μεγάλα αντικείμενα με υλικά που αγαπά.

Ταξιδεύει όσο πιο συχνά μπορεί και ονειρεύεται να γράφει ιστορίες σε ένα σπίτι κάπου σε ένα δάσος με ευωδιές ξύλου, κανέλας και ζεστής σοκολάτας, ή δίπλα στη θάλασσα με μπύρες και πικάντικο τυρί. Ίσως να φταίει η κληρονομιά του ζαχαροπλάστη μπαμπά της, μιας και τα γλυκά της μένουν αξέχαστα.

Αγαπά να συνεργάζεται με ανθρώπους γελαστούς και δημιουργικούς και για κανένα λόγο δεν αντέχει όσους κλαίγονται.

Πιστεύει ακράδαντα στην ρήση του J.R.R.Tolkien «A single dream can defeat thousands of realities».

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη Δήμητρα στο site της:

www.dimitrabenisi.com

********

Ο «Παραμυθένιος Κήπος» ανοίγει τις πύλες του ξανά… στο δεύτερο Will o’ Wisps Festival 2019!

Ο μαγικός κήπος με τις μουριές του Πύργου Βασιλίσσης στο Ίλιον μας υποδέχτηκε πέρσι για πρώτη φορά. Φέτος, Σάββατο 1 & Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, ετοιμαστείτε να ξεστρατίσετε ξανά στον «Παραμυθένιο Κήπο» μας και να ανακαλύψετε τις νέες εκπλήξεις που επιφυλάσσει το -διήμερο, πλέον- δεύτερο φεστιβάλ του ελληνικού portal για το φανταστικό, Will o' Wisps!
Χάρη στη στήριξη και την αγάπη σας, το δικό μας παραμύθι έχει συνέχεια, και σας προσκαλούμε περάσουμε μαζί ένα Σαββατοκύριακο με σκηνικές εκδηλώσεις, συναυλίες, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, quests στον κήπο και άλλα παιχνίδια, απολαμβάνοντας μια εξόρμηση εμπνευσμένη από την αγάπη των συντελεστών για το φανταστικό, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας.

Το φεστιβάλ θα στηρίξει με μέρος των εσόδων του τον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου». Κιβωτός του Κόσμου

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

Βρείτε το event στο Fb


Save the hashtags:

#followthewisp #willowispsgr #willowispsgrfest #παραμυθένιοςκήπος2019

 
Παραμυθένιος Κήπος - Λογότυπο.png