«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: Fantasy Choir

Fantasy Choir - Photography: Chris Tesseris

Fantasy Choir - Photography: Chris Tesseris

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον θα φιλοξενήσει το πρώτο φεστιβάλ του Will o’ Wisps, «Ο Παραμυθένιος Κήπος»!

Μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, με σκοπό την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Όλοι μαζί θα γράψουμε το δικό μας παραμύθι, περνώντας μια όμορφη μέρα με σκηνικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, παρέα με ήρωες αγαπημένων μας ιστοριών και απολαμβάνοντας μια μαγική εξόρμηση, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας!

Η υποστήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή είναι συγκινητική και μας δίνει δύναμη για το νέο αυτό και συγκλονιστικό ταξίδι έως την υλοποίηση της ημερίδας…

Γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε θερμά την ελληνική χορωδία Fantasy Choir, για την ευγενική τους αποδοχή της πρόσκλησης μας να συμμετέχουν στη μαγική σκηνή του Κήπου, συνοδεύοντας με τις φανταστικές μελωδίες τους το φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για την φανταστική Fantasy Choir:

Η Fantasy choir είναι ενα νέο project και αποτελεί την πρώτη και μοναδική χορωδία στην Ελλάδα με ρεπερτόριο εμπνευσμένο αποκλειστικά από τον κόσμο του φανταστικού (ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, βιντεοπαιχνίδια κλπ.). Ιδρύθηκε το 2015 και έκτοτε έχει σταθερή συμμετοχή σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα που αφορούν τον κόσμο του φανταστικού. Αποτελείται από νέους άνδρες και γυναίκες. Το ρεπερτόριο της έχει φανατικό κοινό και η απήχησή της είναι μεγάλη στα νεανικά ακροατήρια.

Τη χορωδία αποτελούν νέοι κυρίως άνθρωποι (φοιτητές και επιστήμονες, μεταξύ 20 και 40 ετών), που με πάθος και συνέπεια υπηρετούν εθελοντικά ένα μοναδικής αξίας μουσικό ρεπερτόριο που πλαισιώνει τηλεοπτικές σειρές κινηματογραφικά έργα και βιντεοπαιχνίδια. Η χορωδία χρησιμοποιεί την πολυφωνική μουσική με ή χωρίς οργανική συνοδεία  για τέσσερις (δύο ανδρικές και δύο γυναικείες φωνές, SATB). Η δράση της χορωδίας είναι διαρκής, ώστε κάθε χρόνο συμμετέχει σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χορωδία από την ίδρυσή της το 2015, εστίασε συνειδητά σε αυτό που μιλά κυρίως στους νέους ανθρώπους : Στην προσφορά με όχημα την τέχνη και το όραμα για βελτίωση της καθημερινότητας μας μέσα από τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Πιο συγκεκριμένα : Μέσα από την μουσική παιδεία -και όχι μόνο- που προσφέρεται, γρήγορα αντιλαμβάνεται κάποιος πως αυτό γίνεται με ειλικρινή τρόπο και σαφή στόχο όλης της ομάδας η διάδοση της μουσικής μας που υπηρετεί τον κόσμο του φανταστικού.

Η Fantasy Choir είναι ανοικτή σε νέους άνδρες και γυναίκες οποιουδήποτε μουσικού επιπέδου, ακόμα και μηδενικού, να μάθουν μουσική εντελώς ΔΩΡΕΑΝ μέσα από οργανωμένα μαθήματα σολφέζ, θεωρίας, φωνητικής καθώς και πρακτικής εξάσκησης σε εβδομαδιαία βάση, αλλά και σε εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αυτή η σχέση σύντομα έφερε κοντά μας πολλούς νέους ανθρώπους που φυσικό είναι εκτός από την μουσική και το τραγούδι να έχουν μια σειρά από αλληλοσυμπληρούμενα ενδιαφέροντα όπως ο χορός, το θέατρο, τα εικαστικά, ο αθλητισμός, ειδικές επιστήμες και πολλά άλλα. Τι φυσικότερο λοιπόν από το να δημιουργηθούν αμέσως μικρότερες ομάδες με σημεία επαφής αυτά ακριβώς τα ενδιαφέροντα. Αυτό είχε ως συνέπεια την ολοένα μεγαλύτερη εξωστρέφεια της ευρύτερης ομάδας.

Έτσι γεννήθηκε η ανάγκη δημιουργίας μιας «ομπρέλας» κάτω από την οποία όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι δυνατή η λειτουργία αυτών των ομάδων. Ιδρύσαμε τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΝΕΩΝ «VIVA VOCE ».

Η αμφίδρομη αυτή σχέση για κάθε ένα από την χορωδία ξεχωριστά βοήθησε να εμπνευστούν όλοι από το όραμα αυτό και να συμμετέχουν όχι σαν απλά μέλη, αλλά σαν συν-κάτοχοι του ίδιου οράματος. Αποτέλεσμα δε ήταν να μεγαλώσουν οι κύκλοι και να πολλαπλασιαστούν τα ενδιαφέροντα.

Σκοπός αυτής της αστικής, μη κερδοσκοπικής, εταιρείας, είναι: H διάσωση, η διάδοση και η εξέλιξη της Τέχνης και του Πολιτισμού στο πλαίσιο των αρχών του Ευρωπαϊκού και Νεοελληνικού Διαφωτισμού. Η εταιρεία στοχεύει στην συγκρότηση ομάδων Νέων που σε εθελοντική βάση θα υπηρετούν την Τέχνη και τον Πολιτισμό, προβάλλοντας υγιή κοινωνικά μοντέλα δράσης και συνεργασίας με γνώμονα την δημιουργική συνέχεια του Ελληνικού Πολιτισμού. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για όσους τομείς Τέχνης και Πολιτισμού δεν είναι ευρέως γνωστοί και διαδομένοι παρά την μεγάλη καλλιτεχνική τους αξία.

Προφίλ διευθύνοντος:

Ο Χαράλαμπος Στεργιόπουλος Ρούμπας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Διευθύνει τη χορωδία «ο Άγιος Αλέξανδρος» από το 2014 της οποίας είναι μόνιμο μέλος από το 2004. Διευθύνει επίσης τη χορωδία “Fantasy Choir” από το 2017,  με ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τον κόσμο του φανταστικού, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος απο το 2015. Έχει σπουδάσει Ανώτερα θεωρητικά, Βυζαντινή μουσική, πιάνο και ακκορντεόν ενώ συνεχίζει να μελετά την εκκλησιαστική πολυφωνική αλλά και βυζαντινή μουσική προσπαθώντας για την διάδοση της αλλά και την φροντισμένη απόδοσή της.

Είναι επίσης ηλεκτρονικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές, επιχειρηματίας και επιστημονικός ερευνητής με δημοσιευμένο έργο στον τομέα της ηλεκτρονικής, των τηλεπικοινωνιών και της εκπαίδευσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Σύνδεσμοι στο διαδίκτυο και τηλέφωνα:

Website: www.fantasychoir.gr

Facebook page: https://www.facebook.com/fantasychoir/

Τηλέφωνο χορωδίας: 697-202-77-89

Mail διευθύνοντος: cstergio@gmail.com

Τηλέφωνο διευθύνοντος: 6934806675

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:

https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

 

"If you can dream it, you can do it!"

-Walt Disney