«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι υποστηρικτές του: συγκρότημα κέλτικης μουσικής Iernis

iernis wow festival. jpg.jpg

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον θα φιλοξενήσει το πρώτο φεστιβάλ του Will o’ Wisps, «Ο Παραμυθένιος Κήπος»!

Μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, με σκοπό την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Όλοι μαζί θα γράψουμε το δικό μας παραμύθι, περνώντας μια όμορφη μέρα με σκηνικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, παρέα με ήρωες αγαπημένων μας ιστοριών και απολαμβάνοντας μια μαγική εξόρμηση, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας!

Η υποστήριξη του καλλιτεχνικού κόσμου που εκδηλώθηκε από την πρώτη στιγμή είναι συγκινητική και μας δίνει δύναμη για το νέο αυτό και συγκλονιστικό ταξίδι έως την υλοποίηση της ημερίδας…

Γι’ αυτόν τον λόγο ευχαριστούμε θερμά το συγκρότημα κέλτικης μουσικής Iernis, για την ευγενική τους αποδοχή της πρόσκλησης μας να συμμετέχουν στη μαγική σκηνή του Κήπου, όπου θα "ντύσουν" με τις μαγικές τους μελωδίες το φεστιβάλ.

Λίγα λόγια για για το συγκρότημα:

Αρχικά με την ονομασία «Κελτοί», οι Iernis είναι το παλαιότερο συγκρότημα Κέλτικης μουσικής στην Ελλάδα, με διάφορες συνθέσεις οργάνων και μελών, αλλά με βασικό πυρήνα τους αδερφούς Γιώργο και Μανώλη Γαλιάτσο, και ασχολούνται με τη διάδοση της παραδοσιακής Κέλτικης μουσικής στη χώρα μας από το 1997. Το συγκρότημα Iernis ασχολείται τόσο με την εκτέλεση παραδοσιακών χορευτικών σκοπών (jigs, reels, hornpipes κλπ) από την Ιρλανδία, τη Σκωτία, τη Γαλικία και τη Βρετάνη, όσο και με τη διατήρηση και απόδοση παραδοσιακών Ιρλανδικών και Σκωτσέζικων τραγουδιών που δεν έχουν εμφανιστεί συχνά στη δισκογραφία. To 2013 οι Iernis έκαναν την πρώτη δισκογραφική τους παρουσίαση, με τον τίτλο "Beyond a far-off shore". “Ιέρνη” ήταν το όνομα που έδωσε ο αρχαίος Έλληνας εξερευνητής Πυθέας από τη Μασσαλία στον τόπο που σήμερα αποκαλούμε Ιρλανδία, βασισμένο στην προϋπάρχουσα τοπική Πρωτο-Γοϊδελική ονομασία Īweriū, από την οποία προήλθε και το Éire.

Fb Page: Iernis

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:

https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

 

"If you can dream it, you can do it!"

-Walt Disney