«Ο Παραμυθένιος Κήπος» και οι Κούκλες της Οικογένειας Σοφιανού: επίτιμος καλεσμένος ο Φαίδων Σοφιανός

Φωτογραφία από την τηλεοπτική σειρά "Του Κουτιού τα Παραμύθια" 1987 - 1988

Φωτογραφία από την τηλεοπτική σειρά "Του Κουτιού τα Παραμύθια" 1987 - 1988

Ευχαριστούμε θερμά τον Φαίδωνα Σοφιανό για την παρουσία του ως επίτιμου καλεσμένου στο φεστιβάλ και για τη συμμετοχή του με μία ιδιαίτερη παρουσίαση, στην κλειστή αίθουσα της εκδήλωσης. Θέμα της παρουσίασης θα είναι "Η Κούκλα στο Σήμερα", μία ανάλυση του σκεπτικού και των τεχνικών και της εξέλιξης της Κούκλας στο δύσκολο παρόν, είτε αυτή είναι μέσο ψυχαγωγίας είτε τείνει όλο και περισσότερο να αυτονομείται και να συνυπάρχει με τον άνθρωπο. Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν επίσης και για την πολυαναμενόμενη Φρουτοπία II ! Η παρουσίαση θα απευθύνεται σε ενήλικες, ενώ στον ίδιο χώρο θα υπάρχει παράλληλη δραστηριότητα για τα παιδιά.

Ο Φαίδων Σοφιανός είναι Έλληνας σκηνοθέτης, συνθέτης και τηλεοπτικός παραγωγός, μέλος της Οικογένειας Σοφιανού. Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1952 και εννέα χρόνια μετά, όλη η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα, στη Νέα Σμύρνη. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε στη Νομική Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο εταιρειών στο Freiburg της Δ. Γερμανίας. Συνεργάστηκε σαν καθηγητής Γερμανικών με το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών και με τα Εκπαιδευτήρια Μωραΐτη, Μαρούδα και Κολλέγιο Αγ. Παρασκευής. Σπούδασε θεωρία κινηματογράφου στο Freiburg και στο Μόναχο, δ/νση φωτογραφίας στη Σχολή Σταυράκου, Επικοινωνία στο ανοικτό Πανεπιστήμιο του Hagen της Δ. Γερμανίας και Φιλοσοφία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ παρακολούθησε ειδικά τμήματα βιοκαλλιέργειας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1975 εργάζεται αποκλειστικά για τις οπτικοακουστικές παραγωγές των εταιρειών της Οικ. Σοφιανού σαν παραγωγός, σκηνοθέτης και συνθέτης υπογράφοντας πάμπολλες παραγωγές για την Ελληνική και Γερμανική Τηλεόραση, μ.α. τις σειρές «Φρουτοπία» και του «Κουτιού τα Παραμύθια» που εκπροσώπησαν την Ελλάδα σαν επίσημες συμμετοχές της ΕΡΤ σε διεθνείς διαγωνισμούς και επαναπροβάλλονται συχνά από την Κρατική Τηλεόραση ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζονται νέοι κύκλοι επεισοδίων και για τις δύο σειρές αυτές.

Ο Φαίδων Σοφιανός έχει συνεργαστεί με ελληνικούς και ξένους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλες διεθνείς εταιρείες των ΜΜΕ με αρκετές διακρίσεις εντός κι εκτός Ελλάδος. Από το 2005 έχει αναλάβει τη διεύθυνση των studios και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Πολυχώρου Τέχνης Mabrida στο Κορωπί Αττικής, όπου γυρίζονται τηλεοπτικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες και φιλοξενούνται εκτός από τη μεγάλη έκθεση κούκλας της Οικ. Σοφιανού διάφορες εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθέατρου, συναυλίες, συνέδρια και ειδικά σεμινάρια, αλλά και τμήματα φιλοσοφίας, δημιουργικά εικαστικά εργαστήρια και ειδικά προγράμματα γεωπονίας.

Ασχολείται με τη μουσική σύνθεση με κύριο όργανο την κιθάρα, τη συγγραφή, τη γλυπτική, τη ζωγραφική και τη φροντίδα εγκαταλειμμένων ζώων που φιλοξενούνται στους στάβλους του Πολυχώρου Mabrida.

www.mabrida.com

 

Την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, ο Πύργος Βασιλίσσης στο Ίλιον θα φιλοξενήσει το πρώτο φεστιβάλ του Will o’ Wisps, «Ο Παραμυθένιος Κήπος»!

Μία ημερίδα αφιερωμένη στα παραμύθια και τα παιδιά (μικρά, μεγάλα και… πιο μεγάλα) που αγαπούν τις ιστορίες, τη μαγεία και το φανταστικό, με σκοπό την ενίσχυση του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Make-A-Wish Greece (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος), βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι στη στήριξη του δύσκολου και ευγενούς έργου του να εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών 3 – 18 ετών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Όλοι μαζί θα γράψουμε το δικό μας παραμύθι, περνώντας μια όμορφη μέρα με σκηνικές εκδηλώσεις, ευφάνταστες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, παρέα με ήρωες αγαπημένων μας ιστοριών και απολαμβάνοντας μια μαγική εξόρμηση, μόλις λίγο πιο έξω από την καρδιά της Αθήνας!

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις πληροφορίες σχετικά με το φεστιβάλ στη σελίδα μας:

https://www.willowisps.gr/main?category=FESTIVAL

 

"If you can dream it, you can do it!"

-Walt Disney